Eficienţă terapeutică dovedită,
de generaţii
Căutare
 
 
  • English
  • GR în lume:
Printează

  Istoricul Companiei Richter

  

Între anii 1901 - 1914

 

Richter Gedeon Plc., una dintre cele mai importante fabrici de medicamente din Ungaria, a fost înfiinţată în anul 1901 de către farmacistul cu acelaşi nume, astfel el a pus bazele societăţii comerciale Gedeon Richter, şi implicit a unei întregi industrii farmaceutice maghiare.

 Gedeon Richter

 

Producţia la nivel de întreprindere mică s-a desfăşurat în Farmacia ”Sas” (Vulturul), care funcţionează şi în zilele noastre pe Calea Üllői (Budapesta). În Ungaria, în această perioadă, a început să se dezvolte cercetarea independentă în domeniul farmaceutic şi în cel al producţiei de medicamente. Producţia medicamentelor la scară industrială necesita un capital substanţial, rar întâlnit şi în ţările vestice în perioada respectivă. În laboratorul amenajat din Farmacia ”Sas” (Vulturul) se produceau medicamente organoterapeutice din extracte pe bază de organe prelevate de la animale.

Fabrica s-a construit în anul 1907 la Kőbánya. Profilul s-a format după tendinţele internaţionale din producţia farmaceutică: pe lângă medicamentele organoterapeutice s-au fabricat şi preparate vegetale, iar mai târziu preparate sintetice. Preparatele fabricate la Gedeon Richter au fost şi sunt apreciate în terapie, de exemplu preparatele de lecitină sau produsele antiseptice, antipiretice,  analgezice, ori de prim ajutor utilizate şi astăzi (Hyperol, Kalmopyrin, Tonogen).

 

Între anii 1914 - 1945

Între anii 1945 - 1991

Între anii 1991 - 2003

Din anul 2004